Brösarpsdagen 7 september

HoppborgBrösarpsdagen den 7 september på Byängen med aktiviteter för stora och små. Dragkamp, ankrace, hoppborg för de små, smygpremiär på Brösarps Back- och dalbana (hinderbana), ansiktsmålning, hockeyskott i km/h, tändkulemotorer, historietält med Byagillet 40 år, valgallup, chokladhjul, musik med Kulturskolan, lokala utställare, med mera.

Kl 10.00 Välkomna!
Kl 10.15 
Elever från Kulturskolan spelar
Kl 11.15 
Elever från Kulturskolan spelar
Kl 12.00
 Kval i Dragkampen
Kl 13.00 Ankrace i bäcken
Kl 14.00 Final i Dragkampen
Kl 14.30 Valbåset stänger för dagen
Kl 15.00 Valresultat presenteras

Vilken är starkaste byn?
Dragkampslagen i år är Brösarp (regerande mästare 2013), Eljaröd (mästare 2011, 2012), Norra Björstorp, Andrarum, Bertilstorp och Maglehem. Nytt för i år är ett vandringspris i form av två vägskyltar med texten ”Dragkampsmästare” som segrande by får stoltsera med vid infarterna till sin by de närmaste 12 månaderna.

Nyfiken på hur det kommer att gå i valet?
När det är valår passar vi också på att göra vår egen valgallup på dagen en vecka innan valet. Vi kommer att ha ett litet röstbås där vi ber besökaren, anonymt så klart, ange vilket parti de ska rösta på i kommunalvalet samt vilken deras viktigaste fråga är. Även om resultatet knappast blir statistiskt säkerställt kommer det att visa vartåt de politiska vindarna blåser i bygden.

Varmt välkomna!

Brösarpsdagen är ett samarrangemang av Brösarps Byagille tillsammans med föreningar, företag och frivilliga i Brösarpsbygden.